vineri, 8 aprilie 2016

Femeile si permisul de conducere


De mult ma gandeam sa dau o chestie de genul pe facebook: “Dragi femei, sa-mi fie cu iertare dar, cine naiba v-a dat unora dintre voi permisul de conducere? Daca nu sunteti capabile sa ,,carmuiti,, volanul, stati, in pana mea, pe dreapta.” Stiu ca daca as face-o, as da nastere multor discutii si m-as alege cu multe critici, dar sincer nu-mi pasa. Sa nu se inteleaga ca as avea ceva cu soferitele, in mod expres, ca nici cu unii barbati nu mi-e rusine, insa dintre aceste doua categorii, parerea mea, femeile sunt cele mai periculoase la volan.


Astazi m-am convins inca odata de asta. Merg pe strada si dau sa traversez, pun piciorul pe trecerea de pietoni, iar “blonda” nici treaba n-are, milimetric a trecut pe langa mine, aproape ca i-am “sters” oglinda retrovizoare. A franat totusi … cand masina a trecut cam jumatate de mine.
Alta, in afara orasului, pe drum drept, nici macar circulatie nu era, mergea cu 50 km/h. 
Si mai un caz, sa nu se creada ca vai, am patit si eu doua chestii si acum “arunc” cu pietre in soferite. Tot la o trecere de pietoni, tot o blonda, opreste sa acorde prioritate, pune mana pe telefon si incepe sa-l butoneze. Apoi, porneste usor din loc, dar tot cu ochii la telefon si era cat pe ce sa dea peste cineva, noroc ca a grabit ala pasul.
Bine, lista peripetiilor cu femeile in trafic ar putea continua, dar nu vreau sa fiu plictisitoare. Trebuie sa recunosc ca mai sunt si exceptii de la regula, adica am vazut si femei care merg “ata”, mai rar, dar exista.